DESPRE NOI

Last updated on September 7th, 2016 at 12:05 pm

Probabil că te întrebi cine suntem și cu ce ocazie aparem în fața ta – Suntem Andra și Vlad din România, doi tineri (sau cel putin așa ne place să credem) căsătoriți, îndrăgostiți iremediabil de călătorii, natură, oameni și cultură. Amândoi suntem din București, oraș în care am crescut și unde locuim în continuare – dar pe care nu ne deranjează absolut deloc să îl părăsim pentru mai mult verde din când în când.

În 2014 am pășit pentru prima oară împreună pe tărâm asiatic și de atunci ne-am îndrăgostit de tot ce înseamnă Asia. Nu trece avion la care să nu ne uităm fără să ne visăm în el, plănuim plecări peste plecări, citim mereu despre ținuturi îndepartate, ne lăsăm imaginația să ne poarte cât mai departe zi de zi. Nu ne-am născut în avion (din păcate), nu avem un background care să ne lege de călătorii și plecări, poate tocmai de aceea tânjim după ele atât de mult.

Vlad a terminat Politehnica din Bucuresti și Facultatea de Drept, iar acum navighează prin mediul bancar-corporatist. Este geniul IT din familie și rezistă cu stoicism în fața asaltărilor Andrei cu privire la dezvoltarea acestui blog. În plus, are o slăbiciune pentru fotografie. 99% dintre fotografiile de pe blog sunt opera lui (pentru restul de 1% cu siguranța se va lăuda Andra când va avea ocazia). Este jumătatea tăcută și calmă a echipei, jumătatea cu capul pe umeri. Ah, și să nu uităm – un iubitor de fly-fishing căruia ii lucesc ochii cand aude de râuri montane pline cu păstrăvi.

Andra a terminat Dreptul la Universitatea București. A chinuit-o talentul cu avocatura câțiva ani, până când a simțit că e timpul să ia o pauză de la o viață mult prea serioasă pentru ea. Copiii sunt o slăbiciune evidentă și drept dovadă în prezent le preda fizică și stiință prin Lego – da, ai citit bine, e un fel de dream job în care te joci Lego toată ziua. Ar putea să stea toată ziua într-un parc cu o carte în mână și călătoriile în Asia au inițiat-o în tainele Yoga pe care o practică cu conștiinciozitate. Este jumătatea vorbareață (nu de puține ori, prea vorbăreață) a echipei, cu capul în nori și cel mai mare fan declarat National Geographic.

vlad_and_andra

Momente mistice la Angkor Wat

Ce ne place?

 • Să hoinărim;
 • Să ne trezim cu noaptea în cap pentru o drumeție pe iubiții noștri munți;
 • Să ne planificăm călătoriile singuri (sau cu ghizi în zonele unde aceștia sunt necesari);
 • Să căutăm drumuri mai retrase și locuri fără turiști;
 • Să înghesuim cât mai multe homestays (cazări în casele oamenilor) de fiecare dată când plecăm;
 • Să ne hrănim cu poveștile localnicilor;
 • Să descoperim tradițiile și credințele din cele mai îndepartate colțuri ale lumii;
 • Să bem ceai cu ghimbir (mulțumim, Vietnam, că ni l-ai adus în cale!)

Ce nu ne place?

 • Să călătorim cu valize (rucsacurile sunt prietenele noastre);
 • Să stăm mai mult de câteva minute la plajă (pentru noi plaja e facută doar ca să îți lași accesoriile până te bălăcești);
 • Să ne trezim în tururi pline cu turiști gălăgioși;

O să ne cunoști mai bine cu fiecare articol – Andra scrie și visează, iar Vlad se ocupă de partea tehnică și de răsfățul vizual (poze și video). Sperăm să te lași cucerit de poveștile noastre, să îți stârnim curiozitatea, să te facem sa lași totul și să îți cumperi un bilet de avion (sau chiar de tren).

 Și acum probabil că te gândești… Deci înca un blog de călătorii?!

Da, înca un blog printre milioanele de bloguri, dar noi o să încercam să te cucerim cu aventurile noastre. Nu ne rezumăm la detalii turistice, ne place sa aflăm cât mai multe despre un loc și nu vom fi egoiști, vom împărtăși cu tine tot ce ne fascinează pe noi, ce ne face să zâmbim, ce ne întristează, ce ne face să simțim că trăim. Prin urmare, noi sperăm să venim cu ceva nou, pentru ca până la urmă orice experiență este subiectivă și noi te invităm să o traiești din perspectiva noastra.

Our World to Wander

Savurând un trekking in Sapa